Djungeläventyr

 
 
 
Igår tänkte vi att det var dags att ge sig ut på äventyr, och sagt och gjort. Redan klockan sju studsade vi upp och fick i oss lite frukost innan taxin hämtade upp oss. Tre timmar senare anlände vi någonstan uppe i bergen, långt in i djungeln.
 
Dagens första (och kanske största) utmaning var rafting. Ni vet när man sitter med en färgglad störtkruka på huvudet och försöker ta sig ner för en flod i en gummibåt. Okej tänkte vi, detta blir kul.. Och sanningen var att det var himla kul, tills en av de andra gummibåtarna (hela floden var proppfull av båtar) välte och hamnade upp och ner. Människorna som satt i hamnade under de övriga båtarna eftersom att det var så trångt och strömt, även att vi såklart hade flytvästar, och det blev panik. Till slut drogs samtliga av dem upp i andra båtar, men vi måste erkänna att vi alla blev lite rädda efter det.. Det kunde gått illa.
 
Båten fortsatte ner för floden en bit innan det tog stopp när floden smalnade av. Så vi blev fast där i några minuter. Bea skriker då "omg, kolla spindeln som sitter på båten bredvid oss!!", vi ser spindeln och får panik, igen. En cirka 1 dm stor, vit, hårig spindel sitter cirka 1 meter från oss.. Personerna i den andra båten blir lika rädda och tar paddeln och kastar iväg spindeln med, bara det att den hamnade i vår båt.. Marthe börjar tänka självmordstankar och är påväg ner i floden, bea och mattias sitter helt stilla i panik och jag flyger bokstavligen över till andra sidan båten, skrikandes och gråtandes.. Tillslut hjälper en kille oss att få ut spindeln, och vi kunde fortsätta vår färd. 
 
Detta var alltså del 1 av denna dag, men dock den mest hemska. Elefanterna som vi red på genom djungeln var snälla, och djungelpromenaden till ett superfint vattenfall gick också bra, trots spindelnrädslan. (Shit vilka fina ställen det finns!!) Aporna som vi fick klappa och mata bet oss inte, och linbanan över en sjö höll även för den tjockaste, så trots allt var vi nöjda och glada när vi återigen var tillbaka på hotellrummet.